Skip to main content

Wielrennen

EWV het Oosten heeft op verschillende niveau’s wielrengroepen met een mix van mannen en vrouwen.  Iedereen kan op zijn/ haar eigen niveau trainen. We fietsen voor ons plezier en ontspanning.  

De wielrengroepen fietsen in verschillende snelheden met verschillende afstanden. Er wordt regelmatig in Duitsland gefietst waar het veel rustiger is. De groepen EWV2-EWV5  houden  koffiepauze onderweg. De groepen fietsen het hele jaar door: in de zomer op de racefiets,  in de winter vaak op de gravelbike en ook soms op de de mountainbike. Daarnaast fietsen de groepen ook regelmatig op zondag een georganiseerde toertocht.

Van april tot oktober fietsen we met 5 verschillende groepen op de racefiets onder begeleiding van een ervaren wegkapitein. De wegkapitein bepaalt meestal de route en afstand van de training of de toerrit en we hanteren het principe “samen uit, samen thuis”. De wielrengroepen communiceren via Spond-app en/of via WhatsApp.

Indeling groepen

EWV1 : Dit is onze snelste groep waarbij prestatie voorop staat. Leden van deze groep zijn zeer goed getraind en hebben goede conditie. Ervaring met fietsen in een groep is een must bij EWV1. De groep fietst zonder pauze met een snelheid van 35 km/uur. Afstand ongeveer 70 km op trainingsavonden en 100+ km op zondagochtend. Leden van EWV1 doen mee aan de zomeravond competitie bij RTC de Stofwolk in Eibergen.

EWV2: toergroep met gemiddelde snelheid 33- 34 km/uur. Afstand ongeveer 65-70 km op trainingsavond en 100+ km op dinsdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagochtend.

EWV3 : toergroep met gemiddelde snelheid 29-30 km/uur. Afstand ongeveer 60-65 km op trainingsavond en  90-100 km op zondagochtend.

EWV4 : toergroep met gemiddelde snelheid 26-27  km/uur. Afstand op trainingsavond ongeveer 55-60 km op en 75 -85 km op zondagochtend. Leden van EWV4 fietsen soms ook op vrijdagmiddag

EWV5:toergroep gemiddelde snelheid 24 km/ uur. Afstand 50-75 km.

Vertrektijden april – oktober

EWV1

EWV2

EWV3

EWV4

EWV5

Dinsdag

13.00 uur

woensdag

18.30 uur

18.30 uur

18.30 uur

In overleg

Donderdag

18.30 uur

Zondag

 8.30 uur

8.30 uur

8.30 uur

8.30 uur

8.30 uur

Ben je geïnteresseerd en wil je vrijblijvend een keer mee fietsen? Neem dan contact op via wielrennen@ewv-hetoosten.nl Contactpersoon: Rob Koster, Ellen Scholten, Bjorn Kamphuis.

GRAVELBIKE oktober- april

De meeste EWV wielrenroepen fietsen in het herfst- en winterseizoen – van oktober tot april – op de gravelbike en soms ook op de mountainbike (zie ook onder MTB). De vertrektijd op zondag is 9.00 uur. Ook dan fietsen we in de verschillende niveau-groepen maar liggen de gemiddelde snelheden lager en zijn de afstanden minder ver dan bij de racefiets.

EWV1 dinsdagavond en zondagochtend

EWV2 dinsdagmiddag en zondagochtend

EWV3 woensdag op afspraak en zondagochtend 

EWV4 woensdag en vrijdag op afspraak en zondagochtend

EWV5 onderlinge afspraak