Jeugdafdeling

Door het grote aantal aanmeldingen van de afgelopen tijd, de corona-crisis en het tekort aan trainers en vrijwilligers hebben we een behoorlijke wachtlijst. Hierdoor zijn proeflessen niet gelijk mogelijk. Het kan helaas een tijdje duren voor uw zoon/dochter kan beginnen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze situatie.

Hou je van mountainbiken en van uitdaging? Doe mee en kom fietsen bij EWV Het Oosten. Mountainbiken is avontuurlijk, spannend en erg leuk om te doen. Vanaf 7 jaar kun je bij EWV het Oosten al mountainbiken.

Ruim 50 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 – 23 jaar fietsen iedere zaterdagochtend op de mountainbike. De jeugdafdeling is speciaal gericht op de jonge mountainbiker. Door te mountainbiken ben je lekker fysiek bezig in de buitenlucht en het is een goede manier om je conditie te verbeteren. Samen met andere jongeren spannende avontuurlijke bospaden berijden en hellingen beklimmen. Bij de jeugdafdeling kan iedereen, jongen en meisje, op zijn/haar eigen manier genieten van het mountainbiken. Tijdens de jeugdtrainingen leer je fietstechnieken, behendigheid en fietsbeheersing.

Jeugdtrainingen

Zaterdagochtend 10.00 – 12.00 uur vertrek clubgebouw

Onder leiding van een groep enthousiaste MTB-2 trainers, opgeleid door de NTFU, leert de jeugd de fietstechnieken van het mountainbiken, behendigheid en fietsbeheersing. Uiteraard wordt er ook een ronde gefietst. De groepen worden ingedeeld op leeftijd, fysieke conditie en ervaring zodat ieder kind in een passende en niet al te grote groep fietst. De start is bij het clubgebouw van onze vereniging. Op ons eigen MTB-parcours kun je naar hartelust oefenen in behendigheid en fietsbeheersing.

Heb je interesse hebt om een keer mee te fietsen? Meld je dan aan bij onze jeugdtrainers Darko Lonink (contactpersoon voor de jeugdafdeling) of Eric Meijer via jeugd@ewv-hetoosten.nl

Door het grote aantal aanmeldingen van de afgelopen tijd, en het tekort aan vrijwilligers, hebben we een wachtlijst. Het kan helaas even duren voor uw zoon/dochter kan beginnen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze situatie.

Op onze Facebook-pagina kan je alvast een kijkje nemen wat we allemaal tijdens een training doen.

Materiaal en kleding

Voor kinderen die een keer willen meefietsen zijn via de club (beperkt) mountainbikes en helmen beschikbaar. Wel dien je zelf voor sportieve kleding te zorgen zoals handschoenen, trainingsjack en sportschoenen.