Skip to main content

Jeugd

Hou je van mountainbiken en uitdaging?  Doe mee en kom fietsen bij EWV Het Oosten. Mountainbiken is avontuurlijk, spannend en erg leuk om te doen. Vanaf 7 jaar kun je bij EWV het Oosten al mountainbiken.

Ruim 50 jongens en meiden in de leeftijd van 7 – 23 jaar fietsen iedere zaterdagochtend op de mountainbike. Door te mountainbiken ben je samen met leeftijdsgenoten lekker fysiek bezig in de buitenlucht en het is een goede manier om je conditie te verbeteren. Bij de jeugdgroep kan iedereen, jongens en meiden, op zijn/haar eigen manier genieten van het mountainbiken. Tijdens de trainingen leer je fietstechnieken, behendigheid en fietsbeheersing.

Jeugdtrainingen

Zaterdagochtend 10.00 – 12.00 uur vertrek vanaf parkeerplaats bij ATB baan, Geessinkweg 140

Onder leiding van een groep enthousiaste NTFU-opgeleide MTB-2 trainers leert de jeugd de fietstechnieken van het mountainbiken, behendigheid en fietsbeheersing. De groepen worden ingedeeld op leeftijd, fysieke conditie en ervaring zodat ieder kind in een passende en niet al te grote groep fietst. De start is bij het clubgebouw van onze vereniging. Op ons eigen MTB-parcours kun je naar hartenlust oefenen in behendigheid en fietsbeheersing.

Heb je interesse hebt om een keer mee te fietsen? Meld je dan aan bij de contactpersoon voor de jeugd: Darko Lonink via jeugd@ewv-hetoosten.nl

Op onze Facebook-pagina kan je alvast een kijkje nemen wat we allemaal tijdens een training doen.

Materiaal en kleding

Voor kinderen die een keer willen meefietsen zijn via de club (beperkt) mountainbikes en helmen beschikbaar. Wel dien je zelf voor sportieve kleding te zorgen zoals handschoenen, trainingsjack en sportschoenen.