Vrouwengroepen: Racegroepen en mountainbike groepen

EWV het Oosten heeft verschillende wielren- en mountainbike vrouwengroepen. Hou je van fietsen én gezelligheid?  Sluit je dan aan bij onze vereniging. 

De vrouwenafdeling van onze vereniging is in het voorjaar van 2016 opgestart. Inmiddels bestaat de groep uit ruim 50 enthousiaste en sportieve vrouwen. Het is erg leuk om samen te fietsen, in conditie te blijven, kilometers te maken, sneller te worden en toertochten te rijden. Onderweg pauzeren we voor koffie met gebak. Ook organiseren we regelmatig een borrel of een andere activiteit voor alle vrouwen. 

RACEGROEP EWV5 en EWV6

Van april tot oktober fietsen we met de racefiets onder aanvoering van een ervaren wegkapitein. De wegkapitein bepaalt de route en de afstand van de training en we hanteren het principe “samen uit, samen thuis”.  Op de woensdagavond fietsen we meestal 50-60 km en op zondag 65-80 km. De gemiddelde snelheid van de EWV5 groep ligt tussen de 26-28 km/uur.

Het is ook mogelijk om op de woensdag en/of zondag in de EWV6 groep mee te fietsen. Deze groep fietst in een rustiger tempo (24-25 km/u) en minder km’s.

Trainingstijden racegroep april – oktober

Woensdagavond EWV5 en EWV6 start vanaf parkeerplaats Geessinkweg 140 18.30 uur
Zondagochtend EWV5 en EWV6  start vanaf parkeerplaats Geessinkweg 140  9.30 uur

Gravelbike groep

In de winter van oktober tot april fietsen een aantal vrouwen van de EWV5 groep op de gravelbike. Meestal wordt er op woensdag- en zondagochtend gefietst. Vertrektijd  en vertrekplaats gaat in overleg via de app-groep.

MOUNTAINBIKEGROEP EWV7

De mountainbike vrouwen fietsen het hele jaar door. Onderstaande trainingstijden zijn de reguliere tijden waarvan soms ook wordt afgeweken als er gezamenlijk elders een tocht wordt gefietst. In de winterperiode fietsen sommige racedames ook op de mountainbike

 

Trainingstijden mountainbike groep

Zaterdagochtend

hele jaar

start vanaf parkeerplaats Geessinkweg 140 10.00 uur

Zondagochtend

hele jaar

 start vanaf Jacobsrietweg bij Rutbeek

 9.30 uur

Woensdagochtend

Woensdagavond

hele jaar

zomerperiode

start vanaf Jacobsrietweg bij Rutbeek

start in overleg via de app

9.30 uur

18.30 uur

Belangstelling voor het wielrennen en/of mountainbiken?
Wil je een keer vrijblijvend op proef mee fietsten of meer informatie?

Contactpersoon voor de vrouwenafdeling is Marrianne van den Berg: Mail naar vrouwen@ewv-hetoosten.nl

Of wordt direct lid en meld je aan via het aanmeldingsformulier.