Skip to main content

GPS Münsterland toertocht

Op 12 juni a.s. organiseert EWV Het Oosten de Münsterland GPS toertocht. Er kunnen twee routes gefietst worden, 85 km en van 120 km. Beide routes lopen door het rustige Münsterland, waarbij de lange route een extra lus maakt via de Schöppingerberg. De start is tussen 8.30-10.00 uur vanaf het clubgebouw van korfbalvereniging DOS-WK, Geessinkweg 140 te Enschede.

 De toertocht voert door het mooie landschap van de Duitse grensstreek en bevat (op de lange afstand) enkele leuke klimmetjes, waaronder de Schöppingerberg. Onderweg is voor beide afstanden een pauzeplek bij restaurant Enseling in Asbeck en bij Heek-Nienborg. Deelname kost €5,- voor niet-leden. Leden van de NTFU of een NTFU wielervereniging krijgen € 1,- korting.

Belangrijk:

De tocht kan men alleen fietsen met GPS-navigatie; de route is langs de wegen niet gepijld. Na de verplichte voorinschrijving ontvangt de deelnemer informatie waar de route is te downloaden. Om 9.00 uur starten enkele voorrijders van EWV Het Oosten, waar deelnemers zonder GPS-navigatie, die de tocht toch willen rijden,  zich bij kunnen aansluiten. Vergeet niet om een identiteitsbewijs en internationale corona-QR-code mee te nemen. Daar kan in Duitsland om gevraagd worden. Ook een mondkapje kan in horecagelegenheden (binnen) soms verplicht zijn.

Men dient zich vooraf voor de tocht in te schrijven.  Inschrijving is vanaf nu mogelijk via de website van Fietssport:  https://www.fietssport.nl/toertochten/51256