Skip to main content

Geslaagde MTB Wedstrijd bij het Oosten

FPS Bouw MTB Cup

Met een deelnemersveld van 150 renners is de wedstrijd in Enschede succesvol te noemen. Waar het vorig jaar tijdens alleen het jeugdprogramma met bakken uit de hemel kwam, was het dit jaar tropisch warm en reden ook senioren de wedstrijd.

Met grote dank aan alle vrijwilligers/ leden die veel werk hebben verzet om dit evenement mogelijk te maken. De onderhoudsploeg heeft in de week voorafgaande aan de wedstrijd vele kilometers gemaaid en geblazen. Gelukkig hadden toch weer de nodige EWV-ers hun zaterdagmiddag opgeofferd om onder een brandende zon de voorbereidingen voor de wedstrijddag te doen, waaronder het parcours afzetten met linten.

Zondag 10 september 7.00 uur ‘s-morgens stond er een hele ploeg mensen gereed voor de vele werkzaamheden die nog gedaan moest worden waaronder het met water vullen van 100 bidons.

Om 9.15 uur werd het startschot gelost voor de kleinsten die het parcours met singletracks en steile heuveltjes, over het eigen MTB terrein aflegden. Ondanks de hitte werd er hard gereden. Voor de jeugd was er na elke leeftijd categorie een prijsuitreiking. Het Rode Kruis was aanwezig om de blauwe plekken en schrik van een enkele valpartij deskundig te verhelpen. De senioren startten om 11.15 uur.

Op veel plekken stonden EWV-ers om voetgangers en gewone fietsers tegen te houden en om te leiden of om water aan te reiken. Het senioren parcours startte uiteraard op het MTB terrein en eindigde ook  als het zwaarste deel op het MTB terrein. Om 15.15 uur waren alle wedstrijden gereden. De organisatie ontving overwegend complimenten over het parcours  dat uitdagend, afwisselend en technisch was. Nogmaals dank voor de inzet van de leden van EWV Het Oosten die hebben bewezen daar waar nodig flexibel te kunnen improviseren.

Het typeert onze EWV-Het Oosten dat de inzet er is en de onderlinge saamhorigheid groot is. Maar we kunnen altijd nog extra mensen gebruiken, ook voor volgend jaar!