Toerafdeling

Bij de toerafdeling/ mannenafdeling kun je zowel wielrennen, cyclocrossen als mountainbiken. We hebben meerdere (mannen) fietsgroepen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. We fietsen voor ons plezier en ontspanning.

De wielrengroepen fietsen meestal een afstand tussen de 70-100 km waarbij we vaak de grens over gaan om in het rustige en mooie Duitsland te fietsen. Ook houden we koffiepauze onderweg. We fietsen het hele jaar door: in de zomer wielrennen, in de winter met de mountainbike of cyclocrosser. Daarnaast fietsen we samen regelmatig op zondag een georganiseerde toertocht in de directe omgeving van Enschede.

Als alternatief bij slecht weer en voor de fietsers die in de winter liever binnen willen trainen zijn 6 WAHOO-KICKR fietstrainers beschikbaar waar je je eigen fiets in kan zetten. Zo kun je je conditie toch op peil houden.

Racegroepen

Van april tot oktober fietsen we met vier verschillende groepen op de racefiets onder begeleiding van een ervaren wegkapitein. De wegkapitein bepaalt de route en afstand van de training en we hanteren het principe “samen uit, samen thuis”. De toergroepen EWV1 – EWV2- EWV3- EWV4 fietsen elk hun eigen tempo en afstand. Tijdens de zondagochtendrit wordt een koffiepauze gehouden.

De EWV1 groep bestaat uit renners die uitstekend getraind zijn en over een zeer goede conditie beschikken. Ervaring in groepsverband rijden is een must bij deze groep. Prestatie staat voorop! De ritafstand is meestal tussen de 70-120 km zonder pauze.

EWV1 groep: gemiddelde snelheid 32-36 km/uur

EWV2 groep: gemiddelde snelheid 28-32 km/uur

EWV3 groep: gemiddelde snelheid 25-27 km/uur

EWV4 groep: gemiddelde snelheid 22-26 km/ uur

Trainingstijden racegroepen april – oktober

Zondagochtend

EWV1 – EWV2
EWV3 – EWV4

start vanaf clubgebouw 8.30 uur
Dinsdagmiddag EWV2 – EWV3  start vanaf clubgebouw  13.30 uur
Woensdagavond EWV1 – EWV2
EWV3 – EWV4
start vanaf clubgebouw 18.30 uur

Belangstelling en wil je een keer vrijblijvend op proef mee fietsten?

Meld je aan via heren@ewv-hetoosten.nl 

Contactpersoon voor mannenafdeling is Alwy Huisman.

CYCLOCROSSER EN MOUNTAINBIKE GROEPEN

In het winterseizoen – van oktober tot april – fietsen we op de mountainbike afstanden tot 60 km over singletracks en onverharde wegen of op de cyclocrosser met afstanden tussen de 70-90 km over (on)verharde wegen of zandwegen.
Ook dan fietsen we in verschillende niveau-groepen maar liggen de gemiddelde snelheden uiteraard lager dan bij de racer.

Zondagochtend

EWV2 – EWV3
EWV4

start vanaf clubgebouw 9.00 uur
Dinsdagmiddag

EWV2 – EWV3

start vanaf clubgebouw 13.30 uur

Belangstelling en wil je een keer vrijblijvend op proef mee fietsten?

Meld je aan via heren@ewv-hetoosten.nl 

Contactpersoon voor mannenafdeling is Alwy Huisman.

WAHOO-KICKR

Liever in de winter indoor trainen?
Onze vereniging beschikt over 6 WAHOO-KICKR fietstrainers waar je in een handomdraai je eigen fiets (zonder achterwiel) in kan zetten.

Via een tablet wordt de fietstrainer aangestuurd en kun je een bepaald trainingsprogramma afwerken of een wedstrijdje tegen een trainingsmaatje doen. Zo kan je ook bij slecht weer indoor blijven trainen.